Strada Ecoului nr. 50

Strada Ecoului. Foto: Octavian Carabela

Unde se află azi clădirea Academiei Române și spațiul din jur, Dealul Arsenalului începea să coboare către zona Antim și către Calea Rahovei, cea veche, o axă istorică a Bucureștiului. Era bunul dintre cele mai frumoase și speciale zone ale unui oraș în care relieful este altfel extrem de plat. 

Strada Ecoului era una dintre foarte caracteristicile străzi lungi, cu vederi excepționale și variate către Dealul Mitropoliei. Dar mai era și parte dintr-un țesut social foarte strâns, cu vecini ce se cunoșteau foarte bine, cu concursuri de derdeluș și cu oameni care au rămas prieteni și după aproape 40 de ani de la distrugerea cartierului. 

Casa de la numărul 50 era o locuință tipic bucureșteană și cu o poveste lungă și bogată. La linkurile de mai jos găsiți două interviuri lungi din 2019 cu locuitori ai acestei case și cu un prieten bun, ce stătea la câțiva zeci de metri depărtare, pe strada Ion Țăranu.

Interviu cu Rodica Scafeș 

Discuție cu Dumitru Belu despre casa de la nr. 50 și Mircea Stroe despre casa din Ion Țăranu 5

Strada Ecoului în anii 80 Foto Andrei Bîrsan
Casa și vecinătatea (reconstituire). Cu roșu, planul actual 

Instalația amplasata aici este o reconstituire simbolică a unui fragment al casei de pe Ecoului 50.  Dimensiunile, poziția și cota sunt cele originare.  

Reconstituirea unui fragment din casa de la nr. 50, în cadrul expoziției„Uranus Acum” din 2019. Foto: Tudor Constantinescu

Harta celor 10 instalații amplasate în 2021 pe locul unor case, clădiri și spații valoroase din vechiul cartier Uranus

Expoziția Uranus Acum – Reconciliere

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish