Instalații în spațiul public

Uranus se întoarce. Prin 3 reprezentanți, reconstituiri la scara 1:1 ale unor case demolate.

Cum să transmiți o realitate complet dispărută? Știm cu toții seriile de imagini de tip „Înainte” și ”După” . Cât te pot ajuta însă alăturările de fotografiile vechi și noi, când nu mai deloc elemente comune? Când au fost complet înlocuite nu doar clădirile, ci și străzile și relieful ? Când nu mai ai niciun reper ?

Am realizat planuri suprapuse, o machetă și un model digital ce prezintă concomitent realitatea dispărută și cea actuală.Ne gândim și la o platformă de realitate augmentată.

Am simțit însă că toate acestea nu ajung și că, sau poate în primul rând, ne trebuie o suprapunere fizică, reală.

Așa că am așezat în spaţiul public sau în cel aferent unor instituţii din zonă trei instalaţii temporare. Reprezentăm cartierul prin reconstituiri simbolice ale unor fragmente din case dispărute. Machetele sunt la scara 1 :1, realizate din materiale ușoare (inclusiv ornamente din ipsos) și se bazează pe documente de arhivă. Aceste reconstituiri simbolice sunt așezate exact în locurile pe care le ocupau casele originare, respectând inclusiv cota inițială a terenului.

Codurile QR din plan vă indică poziţia instalaţiilor. Pe site găsiți interviuri cu locuitorii, precum și alte informații. Puteți accesa aceste materiale și la faţa locului : linkurile se află pe etichetele aferente machetelor.

Legenda Plan instalatii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ro_RORomanian